NÅ! : -20% på alle piggsko fra Asics og Icebug med rabattkode: PIGGSKO

Gjelder fra ordinær pris. Gyldig tom 29.01.

 

For størst mulig skiglede er det viktig å legge ned et godt forarbeide når man skal kjøpe nye ski. Vi ønsker å dele noen tanker om hvordan man kan få riktig tilpassede ski. Hos Foss Sport bruker vi avansert måleutstyr med 1/100 mm. nøyaktighet for å ta ut ski. I tillegg til høyde og vekt tar vi også med andre forhold som ferdighet, type føre og type bruk.

 

  

Hvordan finner vi best mulig klassiske smøreski?

Først må vi avdekke skienes bruksområde (tur/trening/konkurranse). Valg av ski er også svært avhengig av ferdighetene til løperen. En løper med god teknikk kan typisk velge stivere ski enn en mindre teknisk skiløper.

Neste steg er å måle halvvekt på løper for å finne smøresoner og kammerhøyder. Deretter måler vi løpers fullvekt for å se hvordan skien oppfører seg ved økt belastning. Her er det flere parametere som spiller inn for å finne den rette skien. Det er store variasjoner på de ulike skimerkene, så det er viktig å vite hvordan de ulike merkene oppfører seg på snø med tanke på hvordan man skal plukke de ut.

 

Klassiske smøreski er fortsatt det beste alternativet for de som ønsker både godt feste og god glid! Men det krever mer kunnskap om smøring for å få dette til. Jo mer vi vet om kunden jo lettere er det å finne riktig ski. Skiglede får man med godt skiutstyr. Har man tilpasset klassisk ski med smøresoner og vet at skien er plukket ut av fagfolk, så er utgangspunktet der for at man skal få gode skiturer.Se vårt utvalg av klassiske ski - Junior

Se vårt utvalg av klassiske ski - Senior

Hvordan finne skøyteski som passer deg?

Skøyteski har utviklet seg en hel del de senere årene. De har blitt lettere, mer stabile og rett og slett raskere! Den store forskjellen på skøyteski er vekt og sålekvalitet. Jo lettere skien blir jo dyrere. Vekten er mer merkbar under skøyting enn klassisk, ettersom man hele tiden løfter skien inn under kroppen etter at man har gjort et fraskyv.

 

Utvelgelse av skøyteski er utfra kundens ønske, ferdighet, vekt og lengde. Skøyteski bør ikke være for lange. Jo bedre ferdighet/teknikk jo lengre ski kan man ha (opptil 10 cm over kroppslengde). Er du nybegynner anbefaler vi ski like lange som man er høy. Spennet på skøyteskiene må derimot være stivt nok, dette for at retningsstabiliteten skal være god nok og at man får mer kraft i hvert fraskyv ettersom man står mer på én ski. Stiv nok skøyteski vil si at den bør være fra 10 kg over kroppsvekt og oppover før skien lukkes mot underlaget (snøen). Konklusjon er at skiene ikke må være for lange og at de er stive nok i spennet.
 

 

Se vårt utvalg av skøyteski - Junior

Se vårt utvalg av skøyteski - Senior

 

Hvordan velge riktig felleski?

Hos Foss Sport tester vi en stor mengde ski gjennom vinteren og vet at alle har ulike opplevelser og behov. Vi ser på flere ulike faktorer når vi velger ski. Hvordan er ferdighetsnivået, bruksområdet (tur/trening/konkurranse), løpers vekt og ønsket skilengde. Det er svært viktig å få nok informasjon om brukeren for at vi skal være så trygge som mulig for at vi skal finne den rette skien. Felleski har man ingen mulighet til å supplere eller ta av feste slik man kan på vanlige smøreski, derfor er det viktig å ta ut så optimale ski som mulig ut fra kundes behov/bruksområdet. Utvalget av felleski har økt mye de siste årene og det er mange alternativer å velge mellom. Vi har et stort utvalg nettopp for å dekke de fleste av våre kunders ønsker.

 

 

Se vårt utvalg av felleski - Junior

Se vårt utvalg av felleski - Senior