Skistaver til langrenn

Staver er viktigere enn man skulle tro, og med rett stav kan man dramatisk forbedre skiopplevelsen! Hos oss kan du kjøpe staver fra Swix, Leki, Madshus og KV+. Vi har også et stort utvalg av tilbehør (trinser, håndtak og stropper).

 

Til klassisk gange velger man gjerne en langrennstav som er +-30 cm kortere enn kroppslengden. Til skøyting 15-20 cm kortere avhengig av ferdigheter og teknikk.


Det finnes tre hovedkriterier for valg av staver. Vekt, stivhet, og pendel. Med pendel menes bevegelsen(pendelen) staven gjør etter fraskyvet til den pendler frem igjen. Med andre ord hvor fort man får staven frem igjen. Dersom man ikke vil legge 3000,- kroner i staver må man gjerne kompromisse/gi avkall på en av disse tre kriteriene. Går man ned i pris får man en litt tyngre og mykere stav med tregere pendel, og går man opp i pris får man en lettere og stivere stav med en rask pendel. Om man staker mye og går teknisk godt burde man ha en stivere stav.

Er du usikker på hvilken stav som passer til ditt behov? Kontakt vår kundeservice på info@foss-sport.no eller tlf. 63 81 34 22.

Velg visning:
Du har valgt:
Swix Strap Pro Fit TCS
Velg
20%
Fra 239,-
299,-
20+
Leki Trigger Shark Frame Strap XS Pink
Kjøp
20%
319,-
399,-
1